Predstavljamo vam našeg učenika Srđana Miljenovića, odjeljenje 4.a (odsjek brodomašinski tehničar)

Pored toga što završava Pomorsku školu, Srđan se aktivno i vrlo uspješno bavi kik boksom, član je kickbox club-a „Rebel Carnage-Montenegro“ i do sada se okitio brojnim medaljama, od kojih su mu najdraže: Zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima u Tivtu i Pljevljima, srebro u Tešnju (BIH) i bronza u Pljevljima.

Srđan je veoma disciplinovan u svakodnevnim treninzima, ne preskače ih i rekao nam je da oni obično traju oko sat i po do dva sata. Govorio nam je i šta podrazumijevaju treninzi tako da smo saznali da se sastoje od uvježbavanja tehnike (Srđan podvlači da mu je to najljepši i najdraži dio treninga), ali i od kondicionih vježbi (za koje kaže da su iscrpljujuće, ali je svjestan da su neophodne).

Srdjan Miljenovic

Picture 1 of 1

Ono što je posebno interesantno, kaže Srđan, za one koji kik boks posmatraju kao isključivo sport u kome dominira fizička spremnost – kraj svakog treninga je opuštanje uz meditaciju. Bez mentalne spremnosti, nema rezultata. Srđan je već godinu dana vegetarijanac, pa time, sudeći po njegovom fizičkom izgledu, ruši i društvenu predrasudu kojom se objašnjava da samo određena vrsta ishrane garantuje određeni fizički izgled. Sa zadovoljstvom ističe da u svom odjeljenju ima podršku za ovakav pristup sportu, tako da drugarska atmosfera i podrška predstavljaju još jedan izvor „goriva za pobjede“.

Kad smo  kod podrške, Srđan ističe da mu je od početka bavljenja ovim sportom porodica bila ogromna podrška i motivacija. Otac i brat prisustvovali su svakom meču, a majka je kod kuće, u mislima, preživljavala meč možda i dramatičnije nego što bi to bilo u neposrednoj blizini ringa. Tokom školovanja, Srđan je bio promjenljive đačke sreće, sa vrlo dobrim ili dobrim uspjehom. Za sada je od onoga čime želi da se bavi u budućnosti, kako kaže, jedino siguran u kik boks. Ono čega mu sigurno ne fali je upornost i istrajnost, a to je osnovni preduslov za uspjeh!

Samo naprijed, Srđane, pratićemo i navijaćemo!

Sa Srđanom je razovarala profesorica Vesna Barbić.