Pješačka tura kotorskih srednjoškolaca

Povodom obilježavanja Dana Opštine Kotor, danas su učenici prvog razreda Pomorske škole i Gimnazije bili na pješačkoj turi do tvrđave San Đovani.

Predivno novembarsko jutro i Stari grad, umiven suncem koje je milovalo kotorski zaliv kao da hrlimo ka ljetu, a ne ka zimi, bili su pravi vjetar u leđa i podstakli su 250 učenika da uživaju u ljepotama naše prirode, našeg grada i onoga što su  nam preci ostavili u nasljeđe, na čuvanje.

Ujedno, vjerujemo da ovakva druženja služe i da nas podsjete  kakvu privilegiju uživamo svi mi koji imamo mogućnost svakodnevnog boravka u predivnom Kotoru. Privilegija nas obavezuje i na odgovorno ponašanje, tako da su učenici i nastavnici iskoristili ovu pješačku turu do San Đovanija i da pokažu da će dati svoj doprinos očuvanju prirode, voljno su  pokupili sve čemu nije mjesto u prirodi.  

Današnje druženje organizovano je u saradnji sa lokalnom upravom grada Kotora koja je obezbijedila vodu i hranu za sve učenike, a napominjemo da su naše zidine i tvrđava San Đovani od prošle godine upisani u Listu  svjetske baštine UNESCO – a.

prvaci obisli gradske zidine (1)

Picture 1 of 9

Druženje je završeno okupljanjem na Pjaci od kina gdje su se učenicima obratili direktor Srednje pomorske škole, Veljko Botica i gradonačelnik Kotora, Vladimir Jokić.

Direktor Botica i gradonačelnik Jokić rekli su sljedeće: ,,Cilj nam je da u okviru ovakvih akcija jačamo odnos pojedinca i kolektiva prema gradu Kotoru, društvenoj zajednici, da bolje upoznamo sredinu u kojoj boravimo, a da ujedno naučimo i da je čuvamo kroz pojačanu brigu koju Boka Kotorska zaslužuje.”