Obavještenja

Trenutno stanje rang lista za upis u 1. razred – [UTORAK]

Objavljeno 19. јуна 2018. u kategoriji Upis

Trenutno stanje rang lista za upis u prvi razred Srednje Pomorske Škole u školskoj 2018/19 godini je sledeće:

Ovo je samo trenutna rang lista, i ne garantuje da će učenici koji su trenutno „iznad crte“ biti i dalje tamo nakon što se predaja dokumenata na konkurs završi. Kandidati se savjetuju da provjere svoju poziciju i na budućim trenutnim rang listama do objavljivanja konačne liste.

Podsjećamo kandidate, da na osnovu uslova konkursa i specifično na osnovu „Rješenja o utvrđivanju minimalnog broja bodova potrebnih za upis u gimnaziju i četvorogodišnju stručnu školu za školsku 2018/2019. godinu (»Službeni list CG«, br. 32/18)„, učenici sa manje od 45 osvojenih bodova se ne mogu upisati u prvi razred srednje stručne škole bez obzira na njihovu poziciju na rang listi.

Konkurs za upis učenika u prvi razred Pomorske škole Kotor za školsku 2018/19. godinu

Objavljeno 12. јуна 2018. u kategoriji Upis

Na konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Kandidati za upis u prvi razred podnose sljedeća dokumenta:

  1. Prijava na konkurs – formular Prijave na konkurs kandidati će dobiti u školi.
  2. Originalna svjedočanstva poslednja tri razreda osnovne škole.
  3. Ljekarsko uvjerenje (od pedijatra) za kandidate koji konkurišu za smjerove Nautički i Brodomašinski tehničar.
  4. Minimalni broj bodova koji je potreban za upis u četvorogodišnju stručnu školu je 45.

Prijava na konkurs podnosi se u školi od 18. do 22. juna 2018.godine od 08.00 do 12.00h.

 

Ostale uslove konkursa možete pogledati na sajtu Ministarstva prosvjete.

Raspored polaganja vanrednih ispita u junskom ispitnom roku

Objavljeno 8. јуна 2018. u kategorijama Nastava i Vanredna nastava

Vanredni ispiti za vanredne učenike 1, 2. i 3. razreda će se održati po sledećim rasporedima:

Rezultati internog dijela stručnih završnih ispita

Objavljeno 13. јуна 2018. u kategorijama Maturanti i Nastava

Rezultati internog dijela stručnih završnih ispita (predmet po izboru i stručni rad):

Održana vježba evakuacije i spasavanja iz zgrade Srednje pomorske škole i Gimnazije u Kotoru

Objavljeno 31. маја 2018. u kategoriji Dešavanja

JU Srednja pomorska škola i JU Gimnazija obavezale su se na osnovu člana 50 Pravilnika o zaštiti i zdravlju na radu da preduzmu potrebne mjere i odrede zaposlene za pružanje prve pomoći, zaštitu od požara i evakuaciju zaposlenih u zavisnosti od vrste radnog mjesta i djelatnosti, kao i od broja zaposlenih i prisustva drugih lica.

S tim u vezi, Uprave obje škole su odlučile da se organizuje vježba evakuacije i spasavanja iz objekta. Plan izvođenja i ukupna organizacija vježbe povjerena je nastavniku Srednje pomorske škole Marjanu Brčiću čiji je zadatak bio da osmisli scenario po kojem bi se vježba izvela. Podršku ovom projektu u organizaciji i realizaciji vježbe dala je ovlašćena organizacija za poslove zaštite i zdravlja na radu MONTINSPEKT d.o.o. Podgorica.

Cilj vježbe je bila praktična provjera spremnosti i obučenosti zaposlenih i učenika prilikom evakuacije i spasavanja usljed vanrednih situacija. Pored ovoga, vježba je pokazala i spremnost spoljašnjih saradnika (vatrogasne službe, službe hitne pomoći i policije).

U pripremi evakuacije veoma je značajno da svako lice na vrijeme bude upoznato sa načinom evakuacije, pravcima kretanja, mjestom okupljanja (zborno mjesto), mjerama zaštite tokom evakuacije, odgovornom osobom za sprovođenje evakuacije, kao i sa tim šta treba ponijeti sa sobom prilikom evakuacije (lična dokumenta, odjeljensku knjigu i sl.). Psihološki momenat prilikom evakuacije je važan faktor, pa zbog toga treba nastojati da lica organizovano i što mirnije dođu do mjesta za okupljanje. (više…)

Raspored internog dijela stručnog završnog ispita

Objavljeno 31. маја 2018. u kategorijama Maturanti, Nastava i Redovna nastava

Interni dio stručnog završnog ispita (matura) će se održati po sledećem rasporedu:

Završena obuka na školskom brodu „Jadran“ i za drugu grupu učenika

Objavljeno 31. маја 2018. u kategorijama Dešavanja i Nastava

Profesor Željko Gotesgreber rekao nam je da je uspješno završena obuka na školskom brodu „Jadran“ i za drugu grupu učenika, sve je proteklo po planu i iskrcali su se na Pinama u 12 časova.

Poslao nam je još malo fotografija… (više…)

Naša učenica učesnica Državnog takmičenja u spelovanju

Objavljeno 31. маја 2018. u kategoriji Dešavanja

Državno takmičenje u spelovanju za osnovne i srednje škole održano je juče (30. V 2018) na Cetinju.

Priliku da pokažu svoje vještine prvo su dobili učenici osnovnih škola (njih 14 iz raznih gradova Crne Gore), a zatim srednjoškolci (9 učenika).

Naša Andrea Zlajić nije imala sreće da osvoji neko od prvih mjesta, ali je dostojno predstavljala svoju školu.

Andrea i profesorica Sanja Avramović rekle su nam kako je takmičenje bilo lijepo iskustvo, a konkurencija vrijedna poštovanja! Pohvaljujemo Andreu i navijamo za sljedeću godinu!

 “Sljedeće godine ćemo se više pripremati!”

Domaćini su pokazali tradicionalno gostoprimstvo Cetinja na kojem im zahvaljujemo! (više…)

Žurka maturanata na trajektu ,,Kamenari”

Objavljeno 29. маја 2018. u kategorijama Dešavanja i Maturanti

Ispratili smo još jednu generaciju maturanata, ali ovaj put generaciju koja je postavila novi standard u odnosu na prethodne generacije, izdvojila se postigavši izuzetno dobre rezultate tokom sve četiri godine školovanja.

Pored dobrih rezultata, još su i svojim primjernim ponašanjem zaslužili da im škole u znak zahvalnosti organizuju žurku na trajektu ,,Kamenari”.

Maturanti kotorskih srednjih škola ukrcani su danas na trajekt, na mulu kod Svetog Matije odakle su uz odličnu muziku zaplovili prema Starom gradu, obilazeći Gradsku rivu i kruzere koji su bili usidreni u akvatoriju luke Kotor.

Nakon toga su, uz dobro raspoloženje, prošli Prčanj i Stoliv i stigli do Perasta i peraških otoka. Uz ovacije sa barki, glisera i jahti koje su sretali, rukovođeni odličnom posadom trajekta, vratili su se u Dobrotu uz žaljenje što je ovo krstarenje kratko trajalo.

Našim današnjim domaćinima – kompaniji ,,Pomorski saobraćaj” iz Herceg Novog zahvaljujemo na gostoprimstvu i saradnji!

Maturantima predstoji još radnih obaveza do završetka školovanja – obaveza vezanih za stručni i maturski ispit. Ponavljamo, želimo im svaku sreću! (više…)

Matursko veče 2017-2018. god.

Objavljeno 29. маја 2018. u kategorijama Dešavanja i Maturanti

Stasala nam je još jedna generacija maturanata. U subotu, 26. maja, maturanti su dostojanstveno  prošetali  ulicama starog grada, praćeni brojnim pogledima najbližih i sugrađana.

Slavlje su nastavili u budvanskom hotelu „Splendid“ sa svojim roditeljima i profesorima. Maturska zabava organizovana je, po tradiciji, za sve četiri srednje škole, za: Srednju pomorsku, Gimnaziju, Muzičku školu i Resursni centar.

Prije nego su zaplesali prvi ples, maturanti su se biranim riječima obratili prisutnima, a ispred naše Škole prisutne je pozdravila Ilijana Bakmaz koja je istakla:

„Završivši školu mi nijesmo samo stekli zvanje  nego smo dobili i obavezu da časno i pošteno predstavljamo rad naših profesora koji su se sve ove godine trudili  i pokušavali da od nas naprave ne samo dobre  učenike nego, prije svega, dobre ljude“.

U prigodnom programu su učestvovali: Nikola Čavor, Aleksa Vujić, Aleksandar Tomić, Ljubo Pavićević (gitara), Anja Radonjić (solo), Daria Lazarenko (solo), Tamara Ljesar, Ivana Vučeljić, Antonio Grgurović, Ivan Mršulja, Ana Parapid, Marko Gunjajević i zajednički hor svih škola. Sa učenicima su radile profesorice: Sonja Golub-Klenak, Ivana Marković, Ljiljana Čolan iz Gimnazije i profesorica Mare Pržica iz Pomorske škole.

Ne skrivajući radost i uzbuđenje, maturanti su uz zvuke Šostakovičevog valcera, zaplesali svoj prvi ples sa roditeljima.

Vjerujući da će ime i slavu Srednje pomorske škole nositi u srcu po mnogim dalekim morima i lukama, mi im želimo svu sreću! (više…)