Obavještenja

Video o Godišnjaku za školsku 2016/17. godinu

Objavljeno 12. фебруара 2018. u kategorijama Dešavanja, Publikacije i Uncategorized

Snimili smo video o našem Godišnjaku… pogledajte ga 🙂

Godišnjak za šk. 2016/2017. godinu

Godišnjak Srednje pomorske škole – Kotor za školsku 2016/17. god.

Objavljeno 4. децембра 2017. u kategorijama Dešavanja i Publikacije

U četvrtak, 30. novembra 2017. godine objavili smo Godišnjak za prethodnu školsku godinu. U Godišnjaku smo zabilježili sva dešavanja vezana za školski život: pratili smo nastavu, praktičnu nastavu, vannastavne aktivnosti, promocije naše Škole, studijske posjete, veslačke regate…naše učenice su napravile nekoliko intervjua, pratili smo maturante na ekskurziji i na maturskoj večeri, zaplovili smo školskim brodom Jadran… sadržaji su brojni…

Na sljedećem linku možete prelistati naš Godišnjak za školsku 2016/17. god.

Stipendista Fulbrajtove stipendije, John P.Redos, gostovao u Srednjoj pomorskoj školi

Objavljeno 20. фебруара 2018. u kategorijama Dešavanja i Nastava

U ponedjeljak, 19. II 2018.god. časovima engleskog jezika, kod predmetne nastavnice Živke Radnjić, gostovao je John P. Redos, prof.na Filološkom fakultetu u Nikšiću. 

U okviru saradnje Udruženja nastavnika engleskog jezika ELTAM i ambasade Sjedinjenih Američkih Država, stipendista Fulbrajtove stipendije (Fulbright grant), John P.Redos, koji boravi i radi u Crnoj Gori u toku šk.2017/2018.god, po pozivu je bio gostujući profesor u našoj Školi. 

U toku više časova, susreo se sa učenicima 3. i 4. razreda nautičkog i brodomašinskog smjera i razgovarao o sličnostima i razlikama stila života, obrazovanja, društava i kultura američke i crnogorske sredine. 

Učenici su uživali u razgovoru sa pomenutim prof. iskazujući interesovanje za različite segmente života američkog društva, a postavljali su pitanja i slušali iskustva i o crnogorskoj kulturi, obrazovanju, a posebno kuhinji koja ostavlja snažan utisak na mladog profesora.  (više…)

Uroš Živanović – najbolji piciginaš

Objavljeno 20. фебруара 2018. u kategoriji Dešavanja

Učenik naše Škole, Uroš Živanović, izveo je najatraktivniji potez na turniru u piciginu koji se održao u okviru 49. Praznika mimoze.

Plaketu za najatraktivniju ekipu zaslužio je upravo Urošev tim, koga su članovi, u šali, nazvali ,,Debeli, a srećni“! Fotografije će vam i više nego jasno objasniti šalu…predebeli su J

Piciginaši su se u plićaku Stare banje (Igalo), na svega 12 stepeni, nadmetali skačući za loptom i izvodeći najatraktivnije poteze, dok se iza njih nazirao Lovćen pokriven snijegom.

Ukupno se takmičilo deset ekipa, upućeni kao i pravi poznavaoci ove neobične igre kažu da su sve ekipe bile veoma dobre te da se svaka potrudila da doprinese lijepoj atmosferi i da obezbijedi zabavu za gledaoce.

Odjeljenjski starješina, prof. Sanja Avramović, zamolila je svog učenika Uroša da nam malo bliže predstavi ovu zanimljivu igru. Uroš nam je rekao kako je picigin igra koja je nastala u Splitu prije više od 90 godina, da su je splitski studenti davnih dana donijeli iz Praga i prilagodili je lokalnim uslovima – tj. plićaku splitskog kupališta.  Uroš nam je još rekao da njegovi Zeleničani, ali i Novljani uopšte, veoma vole ovu igru, te da je picigin u Herceg Novi stigao prije najmanje 60 godina. (više…)

Posjeta naših učenika SSS ,,Ivan Uskoković“

Objavljeno 9. фебруара 2018. u kategoriji Dešavanja

Učenici Srednje pomorske škole, odjeljenje 4.a, posjetili su 08.02.2018. godine JU Srednju stručnu školu „Ivan Uskoković“ u Podgorici. Sa učenicima su išli nastavnici Risto Miranović i Gojko Jokić kao i direktor Veljko Botica.

Domaćini iz podgoričke škole, nastavnici Praktične nastave, naše učenike i nastavnike su proveli kroz školsku zgradu, sa posebnim akcentom na školske laboratorije za mehatroniku, pneumatiku i kompjutersko upravljanje i radionicu za automehatroniku i zavarivanje.

Učenici i nastavnici su prisustvovali prezentaciji opreme i softvera koji se koriste u školskim laboratorijama i demonstraciji utvrđivanja grešaka na motornom vozilu sa planom otklanjanja kvarova. Učenici su imali priliku da i sami rade sa dijagnostičkom opremom (priključenje, pokretanje softvera, čitanje grešaka) kao i da se upoznaju sa opremom za vulkaniziranje i odlaganje korišćenog ulja iz radionice. (više…)

Raspored polaganja internog dijela stručnog ispita

Objavljeno 24. јануара 2018. u kategoriji Maturanti

Polaganje internog dijela stručnog završnog ispita odvijaće se po sledećem rasporedu:

Raspored polaganja vanrednih ispita u januarskom ispitnom roku

Objavljeno 28. децембра 2017. u kategoriji Vanredna nastava

Raspored polaganja ispita u januarskom ispitnom roku školske 2017/18. godine za vanredne učenike:

Rezultati Školskog takmičenja iz engleskog jezika

Objavljeno 27. децембра 2017. u kategoriji Dešavanja

Nakon održanog Školskog takmičenja iz engleskog jezika, rezultati koje su učenici postigli su sljedeći:

1.     mjesto:  Nemanja Albijanić (90,22 poena)

2.     mjesto:  Vedran Nikolić (78,85 poena)

3.     mjesto:  Goran Fekonja (70,38 poena)

4.     mjesto:  Nikola Čavor (70,38  poena)

5.     mjesto:  Nikola Marković (50,38 poena)

Propozicije Ispitnog centra Crne Gore nalažu da je donja granica osvojenih bodova za učestvovanje na Državnom takmičenju 75 bodova, prema tim propozicijama – ispred naše škole na Državnom takmičenju učestvovaće učenici Nemanja Albijanić i Vedran Nikolić.

Profesorica Živka Radnjić pripremala je i bodrila učenike tokom Školskog takmičenja. (više…)

U susret praznicima…

Objavljeno 27. децембра 2017. u kategoriji Dešavanja

u susret praznicima... (2)

Picture 1 of 18

Školsko takmičenje iz engleskog jezika

Objavljeno 22. децембра 2017. u kategoriji Dešavanja

Danas, 21.decembra 2017.god, održano je Školsko takmičenje is engleskog jezika za učenike četvrtog razreda.

Takmičili su se učenici nautičkog smjera, odjeljenja IVa: Nemanja Albijanić, Nikola Čavor, Vedran Nikolić, Goran Fekonja i Nikola Marković.

Rezultati će biti u ponedjeljak, 25.decembra.

Učenici koji budu najbolji učestvovaće na Državnom takmičenju iz engleskog jezika koje je planirano za kraj februara mjeseca naredne godine. (više…)

Špeditersko – agencijski i carinski tehničari obišli skladišta u Industrijskoj zoni

Objavljeno 18. децембра 2017. u kategoriji Dešavanja

U srijedu 13.12.2017. god, učenici odjeljenja  II1 smjera špeditersko-agenciskog i carinskog tehničara posjetili su sladišni objekat u Industrijskoj zoni.

Posjeta je dio vannastavnih aktivnosti i podrazumijevala je obilazak skladišta „Knjaz Miloš“ i prostorije „MILŠPED MONTENEGRO“ DOO PJ Kotor. 

Učenici su ovom prilikom upoznati sa prizemnim skladištem, sistemom protoka robe kroz skladište, prekrcajnom  mehanizacijom  i logističkim sistemom kao podrškom  rada cjelokupnog skladišta.

Izuzetno ljubazni domaćini učinili su da posjeta prođe u odličnoj atmosferi.

Učenike su pratili profesori Nataša Perović, Miloš Trivić i Slavica Rajman. (više…)