Javni čas u slavu Svjetskog dana poezije

Kotorska Gradska biblioteka i čitaonica obilježila je juče Svjetski dan poezije. Našu školu svojom autorskom pjesmom predstavila je Milica Radulović, učenica četvrtog razreda (odjeljenje IV1, odsjek ŠAC).
Gradska biblioteka i čitaonica Kotor četvrtu godinu zaredom organizovala je javni čas na kojem učenici osnovnih i srednjih škola kao i djeca iz vrtića sa teritorije opštine Kotor recituju autorsku i poeziju poznatih autora, slogan ovogodišnjeg javnog časa bio je stih Ivana V. Lalića „Sad je doba boja i južnog vjetra u listanju žurnom“.
U muzičkom dijelu programa nastupio je mladi kotorski bend G# kojeg čine Gojko Daković, Isidora Nikolić i Sonja Tešović.
Svjetski dan poezije 21. mart ustanovljen je od strane Uneska 1999. godine u cilju promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta.
Autorsku pjesmu naše Milice možete pročitati u nastavku.

Svjetski dan poezije 1

Picture 1 of 3

„Nemoj pre maja“

Evo, opet ti pišem stihove nove, polako mi uzimaš deo po deo slobode. 
Pitam se da li će mi stihova za tebe jednom ponestati ili ću uvek iznova i iznova tebi nešto pisati i beskrajno te voleti? 
Čak i ako mi se ne vratiš, toga se ne bojim, jer ti si me naučio da sam pobednik sve dok te volim. 
Ali ako ne moraš ići – nemoj, budi opet moj i ja ću biti tvoja. Zaslužuje te svaka ova pesma moja! 
Želim maj, želim tebe, slobodu i ljubav bez kraja, moj život nema smisla do maja. Želim maj, tebe, slobodu i ljubav bez kraja, dođi i budi kao i uvek lep, samo ne dolazi pre maja! 
Moj stihu, moja strofo, kad bi samo znao koliko sam tvoja, bilo bi te pomalo stid, poezijo moja! 
Da znaš gde mi idu misli ove moje blesave, ne bi mogao ni dana bez mene… Ni sam ne bi znao mesto gde ti je, ali bi znao da u maju neko čeka te. Da te volim iskreno, ma šta god bilo, da ti pročitam ovu pesmu, moje milo.
Dođi, ja te čekam! 
Samo nemoj pre maja, pre početka ovog našeg kraja…

Bravo za Milicu, bravo za svakog/ku od učesnika/nica 🙂 !
Milica zahvaljuje na podršci svojoj profesorici Vesni Barbić i svom odjeljenjskom starješini Milošu Triviću.