Bronza za naše veslače na jubilarnoj 25. Međunarodnoj veslačkoj regati „Bakar 2019“

Zamolili smo momke i profesora da nam prenesu utiske kako sa puta ka Bakru tako i sa samog takmičenja…ovako su nam predstavili ovogodišnje, majsko takmičenje…

“Četvrtak, kišno jutro, krećemo sa velikim očekivanjima i nadom da ćemo se vratiti okićeni medaljom i sa ove jubilarne 25. Međunarodne bakarske regate, spremni da ukrstimo vesla sa vršnjacima iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije…

Preko Bileće, Stolca, Čapljine, Dalmacije pa sve do Skradina, gdje smo stali da se odmorimo  i, naravno, slikamo…da se tradicija ne prekine. Nastavljamo dalje, pa kroz Velebit, prema Lici i Senju do odredišta – Bakra. U Bakru nas je dočekalo vedro jutro i puni elana krećemo da odradimo trening.

Na regati je učestvovalo sedam ekipa srednjih škola, dvije ekipe fakulteta i ekipa vojne akademije iz Splita.

Naša ekipa je u prvom krugu izvukla odličnu ekipu Malog Lošinja, prošlogodišnjeg pobjednika, I, u izuzetno uzbudljivoj završnici, slavila za nepunu sekundu.

U prvom krugu smo imali identično vrijeme kao i pobjednik regate, ekipa iz Trsta.

Regata, Bakar, 11. maj, 2019 (2)

Picture 1 of 9

Drugu trku smo veslali protiv ekipe Portoroža, ali prva trka je uzela svoj danak, i pored tri slomljena vesla, onako iscrpljeni, gubimo.

Poslije te trke uspjeli smo da se priberemo, oporavimo i protiv ekipe Barija relativno ubjedljivo slavimo i okićeni bronzom evo se vraćamo u naš Kotor!

Prvo mjesto osvojili su momci iz Trsta, drugo mjesto momci iz Portoroža, a treće mjesto – mi!“

Naš tim činili su sljedeći veslači: Božo Radović (kapiten), Dušan Đorđević (kormilar), David Simanić, Đorđe Vulović, Dean Miljanić, Ivo Čavor, Aleksandar Stanković, Vasilije Zejak, Petar Đolović, Mihailo Bjelica, Marko Novak, Nikola Femić, Vasilije Ćirković i Krsto Pržica.

Napominjemo da nam je ovo 38. regata na kojoj smo učestvovali, da smo se do sada sa tih regata vratili sa ukupno 36 medalja, od ovog broja 14 puta smo dobili zlatnu medalju, 13 puta srebrnu i 9 puta bronzanu.

Ovogodišnju ekipu pripremali su profesori: Darko Botica, Željko Gotesgreber i Milan Franović.

Veslače je pratio profesor Franović.

Čestitamo svim ekipama, posebne čestitke našem timu!