Zlatna medalja za Iliju Popovića

Nastavljamo misiju od ranije – pratimo učenike koji postižu odlične sportske rezultate i pored redovnih školskih obaveza. Ovog puta pohvaljujemo uspjeh koji je postigao Ilija Popović, inače učenik II1 (obrazovni program Špeditersko – agencijski i carinski tehničar).

Naime, proteklog vikenda Judo klub “Kotor” učestvovao je na međunarodnom Memorijalnom turniru “Tajmir Nola” u Makarskoj, turnir je okupio 366 takmičara iz 30 klubova, a naš Ilija je, u svojoj kategoriji, ponio zlatnu medalju! Veliko bravo i za Ilijine drugove iz kluba koji su se, također, okitili medaljama!

Ilija Popovic (1)

Picture 1 of 5

 Zamolili smo Iliju da nam se predstavi sa nekoliko rečenica…

“Moje ime je Ilija Popović. Imam 16 godina i bavim se judoom od svoje 5 godine.Trenutno sam kadet i imam položeni plavi pojas.Takmičio sam se na velikom broju međunarodnih i državnih takmičenja u Crnoj Gori i regionu.

Cilj u ovom sportu mi je da položim za crni pojas i da jednoga dana osvojim medalju na nekom velikom takmičenju.

Iza svake medalje stoje veliki trud, rad i odricanja. Judo daje mojoj ličnosti i karakteru stabilnost, istrajnost,poštovanje drugih i sebe kao i neprestalnu volju i želju da u svakom trenutku dam najbolje od sebe.

Riječ „judo“znaci – pobjediti na nježan način. Misija juda kao sporta je da u porazu naučiš mnogo više nego u pobjedi. Svakim danom pokušavam da živim i učim na taj način.”

Nama ostaje da Iliji čestitamo od srca i da podijelimo opšti utisak – Ilija je izuzetno skroman i dobar mladi čovjek – za primjer drugima.

Zahvaljujemo odjeljenjskom starješini, prof. Tanji Nikolić, što nam je skrenula pažnju na Ilijin najnoviji rezultat.