Srednja pomorska škola na sajmu ,,Dani karijere”

Pomorska škola Kotor je na sajmu pod nazivom „Edu Fair” predstavila svoje obrazovne programe koji se realizuju u školi, kao i obrazovne centre (Centar za obrazovanje odraslih i Centar za obuku pomoraca). Poseban akcenat je stavljen na obrazovanje odraslih, odnosno prekvalifikaciju onih koji su završili neku četvorogodišnju stručnu školu, a žele da promijene svoje zanimanje i postanu pomorci.

Školu su na sajmu predstavljali direktor Veljko Botica i profesori Miloš Trivić, Slavica Rajman i Jovanka Popović.

Sajam „Dani karijere“ održavao se 29. i 30. marta ove godine u Verde Complex–u, u Podgorici. Sajam je obuhvatao:

1. Career Ways – sajam zapošljavanja koji se ove godine organizuje po četrnaesti put;

2. Edu Fair – međunarodni sajam obrazovanja koji će crnogorskim srednjoškolcima i studentima predstaviti mogućnosti za akademsko usavršavanje;

3. Business Workshops – segment osmišljen da kroz radionice i treninge omogući sticanje vještina potrebnih za napredovanje na profesionalnom i ličnom planu.

Edu Fair, mart, 2017. (2)

Picture 1 of 7

Projekat je prvi put organizovan u aprilu 2016. godine, kada je za tri dana trajanja na sajmovima, biznis forumu za mlade i radionicama učestvovalo preko 4.000 ljudi iz cijele Crne Gore.

Sajam su otvorili potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, mr Milutin Simović, i ministar prosvjete, dr Damir Šehović, a prisutnima su se obratili i menadžer projekta Miloš Šćepanović, izvršni direktor generalnog sponzora ManpowerGroup Aleksandar Hagimana, kao i zamjenik gradonačelnika Podgorice.