Regionalna konferencija za nastavnike srednjih škola

Minulog vikenda (23. i 24.) novembra, održana je Druga regionalna konferencija nastavnika srednjih škola. Organizator konferencije bio je Studentski biznis centar Univerziteta Donja Gorica. Konferenciji je prisustvovalo 107 nastavnika i direktora iz 55 srednjih škola iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i domaćina Crne Gore, a podržali su je Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke, Centar za stručno obrazovanje i kompanije Telekom CG i Dostignuća Mladih.

Konferenciju je otvorio Nikola Mićunović iz Studentskog Biznis Centra (SBC) i prof. dr Veselin Vukotić, rektor UDG-a, a potom su na panelu „Uloge i aktivnosti institucija odgovornih u kreiranju obrazovnog programa koji se sprovodi u srednjim školama“ govorili predstavnici resornih institucija iz Crne Gore, Zora Bogićević, Darko Petrušić i Duško Rajković. Uslijedila je još jedna panel diskusija „Pozitivna promjena-rezultati nastavnika i učenika postignuti na nacionalnim i međunarodnim inicijativama“, na kojoj su panelisti bili nagrađeni učenici i nastavnici iz Crne Gore i regiona. Nakon ovog panela, na redu je bilo predavanje dr Zorana Ilića iz „Master Skills“ Centra iz Srbije na temu „Emocionalno inteligentni pristup učenicima sa pratećom teambuilding aktivnošću „Profil nastavnika spremnog za akademsko i profesionalno usavršavanje – primjena inovacija, preduzetništva, naučno-istraživačkog pristupa i digitalnih tehnologija u edukaciji mladih“.

sa Regionalne konferencije za nastavnike srednjih skola (1)

Picture 1 of 10

Drugi dan konferencije započeo je predavanjem Valentine Radulović iz Crnogorskog Telekoma, na temu „Zajedno raSTEMo, izazovi digitalnog doba u savremenom obrazovanju“, a potom je uslijedio panel „Uloge i aktivnosti civilnog sektora u cilju unaprijeđenja obrazovnog sistema i podrške nastavnicima i učenicima u namjeri da se akademski i profesionalno usavršavaju“. Panelisti su bili predstavnici Evropske akademske kartice EYCA, Junior Archivement-a Srbija i Evropskog pokreta u Crnoj Gori. Sve prisutne nastavnike, mnogo je nasmijalo i oraspoložilo predavanje gosta iznenađenja. Bio je to neponoviljivi mr Tiho Vujović, koji je kao poklon darivao nekoliko svojih umjetničkih slika.

Konferenciju je svečano zatvorio i nastavnicima uručio sertifikate, prorektor Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Đorđije Borozan. Predstavnik naše Škole na ovoj konferenciji bio je nastavnik Miloš Trivić.