Posjeta učenika OŠ „Njegoš“ Kotor

U četvrtak, 12.12.2019.godine,  našu Školu posjetili su učenici završnog razreda OŠ „Njegoš“ iz Kotora. U pratnji svojih nastavnika i direktora gospodina Draška Šćekića, došli su učenici sva tri odjeljenja devetog razreda, kako bi se bliže upoznali sa našom Školom i kako bi imali što više informacija prilikom odabira srednje škole.

Učenike je primila pedagogica naše Škole, Biljana Petrović-Njegoš. Tom prilikom učenici su informisani o radu i organizaciji Srednje pomorske škole. Prezentovana su im sva četiri zanimanja  za koja se školuju učenici naše Škole, zatim vannastavne aktivnosti, te mogućnosti zaposlenja ili upisa na fakultet nakon završene škole. Prezentacijom su obuhvaćeni i uslovi upisa u srednju školu i način formiranja rang lista prilikom upisa. Nakon prezentacije osnovci su postavljali pitanja, a najviše su ih zanimali upravo uslovi upisa, način bodovanja i formiranje rang lista.

Posjeta ucenika OS Njegos, dec, 2019 (1)

Picture 1 of 16

Jedan broj učenika već je izrazio želju za upis u našu Školu, tako da su ovi učenici u pratnji pedagogice, obišli školu. Posjetili su jednu od učionica u kojoj je naš nastavnik Ivica Mišević izvodio teorijsku stručnu nastavu brodomašincima. Zatim su obišli dio radionice u kojoj im je nastavnik Vasilije Vujković objasnio rad na mašinama za obradu metala. Nakon toga, na kratko su vidjeli rad učenika i nastavnika Rista Miranovića na brodskom motoru u okviru praktične nastave brodomašinaca. Čini se da je na učenike poseban utisak ostavio rad na motoru, jer su se odmah dohvatili alata.  

Na kraju su obišli i prostoriju u kojoj se nalazi simulator za praktičnu nastavu.

Promocija Srednje pomorske škole vrši se kontinuirano, a u cilju bolje informisanosti učenika osnovne škole o zanimanjima u oblasti pomorstva, smjerovima naše Škole i uslovima upisa u prvi razred Srednje pomorske škole.