Petar, Mlađan i Dragoljub – naši mladi vaterpolo reprezentativci

Upoznajmo tri mlada, vrijedna i uspješna momka koji bi, po svojoj posvećenosti, mogli poslužiti za primjer drugima. Petar Vujošević, Mlađan Gopčević i Dragoljub Ćetković su učenici naše Škole (obrazovni program Nautički tehničar) ali su i izuzetno uspješni sportisti. Sva trojica se bave vaterpolom i sa velikom ljubavlju pričaju o ovom sportu, ali i o svojim i rezultatima svojih saigrača. Sva trojica su i vaterpolo reprezentativci tako da nas u najboljem svijetlu predstavljaju i svijetu.

“Zovem se Petar Vujošević, imam 16.godina i učenik sam Srednje pomorske škole Kotor, obrazovni program Nautički tehničar.

Vaterpolom se bavim već 11.godina. Teško mi je uskladiti školske i sportske obaveze jer treniramo u Budvi svaku noć. 

Počeo sam da treniram tako što sam kao mlađi pratio VK “Primorac” u Ligi Šampiona 2009-te godine. Bio sam opčinjen ovim sportom i zamišljao kako bih želio jednog dana da postanem dobar sportista.Trenirao sam još i džudo ali mi nije baš išlo.. Moja ljubav prema vaterpolu  postala je još veća kada sam dobio poziv za reprezentaciju.

Poziv za reprezentaciju dobio sam prije dvije godine, imali smo 3 turnira i osvojili smo 3 medalje (dva zlata i srebro), polako sam napredovao i dobio poziv ove godine da nastupam za godinu starije. Tu sam bio na dva turnira, u Kaljariju i Gruziji na Evropskom prevenstvu. U Kaljariju smo uzeli 3.mjesto, a na Evropskom u Gruziji peto. Ove godine sam dobio poziv čak za 4 godine starije, vidjećemo šta će se izdešavati.

Vaterpolo neću nikada shvatiti kao obavezu već uživanje.

Imam još par prijatelja iz generacije koji se bave ovim sportom i igraju za reprezentaciju, a to su – Mlađan Gopčević i Dragoljub Ćetković. 

Nasi ucenici - vaterpolo reprezentativci (1)

Picture 1 of 8

Pored vaterpola, volim more i bavim se ribolovom u slobodno vrijeme.”

“Zovem se Dragoljub Ćetković, imam 16 godina i učenik sam Srednje pomorske škole Kotor, obrazovani program Nautički tehničar.

Treniram vaterpolo vec 8 godina u Vaterpolo klubu „Primorac“ i pored toga sam član mlađe selekcije Crnogorske reprezentacije. Moram priznati da je veoma teško uskladiti školske i sportske obaveze jer treniramo u Budvi svaku noć, takođe propuštam jutarnje treninge jer ne mogu sve postići.

Počeo sam trenirati vaterpolo zbog zdravstenih problema. U početku mi se nije sviđao ovaj sport, ali vremenom sam ga zavolio i sada ga, slobodno mogu reći, obožavam.

Svoju zemlju prvi put sam branio na „Comen kupu“ u Kaljariju, italijanskom gradu koji se nalazi na ostrvu Sardinija. Na tome turniru osvojili smo bronzanu medalju. Moji saigrači su bili i drugovi iz razreda – Petar Vujošević i Mlađan Gopčević…Pored vaterpola ne bavim se nekim drugim hobijem, sport i škola mi uzimaju puno vremena…”

Ja sam Mlađan Gopčević, imam 16 godina. Učenik sam Pomorske škole Kotor, obrazovni program Nautički tehničar. 

Treniram vaterpolo 11 godina i član sam Vaterpolo akademije “Kataro”, takođe sam član i kadetske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Sport volim još od djetinjstva. Kao malom dječaku hobi mi je bio sakupljanje kapica poznatih igrača “Primorca”.

Trenirao sam fudbal 7 godina, ali sam imao zdravstvenih problema pa sam poslušao savjet doktora i okrenuo se vaterpolu. Zavolio sam vaterpolo, a ono mi je riješilo i zdravstveni problem.

Pretprošle godine sam dobio poziv za reprezentaciju za 2002-godište i mlađe. Tada smo osvojili 5. mjesto na turniru u Miškolcu, a nakon toga 3. mjesto u Herceg Novom. Prošle godine smo osvojiili,  za naše godište, medalje na tri turnira, tačnije osvojili smo 3 medalje (2 zlata i srebro), a ove godine sam učestvovao na Evropskom prvenstvu u Gruziji i tu smo osvojili 5.mjesto.

Teško mi je uskladiti školske i vaterpolo obaveze jer treniramo u Budvi svako veče, ali ja za sve nađem vrijeme. Brojne su stvari kojih sam se odrekao da bi jednoga dana bio uspješan, ali vjerujem da će se to odricanje isplatiti. Volio bih da slijedim stope mog pokojnog strica, Zorana Džimija Gopčevića, koji je 1980. godine na Olimpijadi u Moskvi proglašen za najboljeg igrača svijeta.”

Sa učenicima je razgovarala profesorica Dragana Franić, njihov odjeljenjski starješina.