Naša višestruko talentovana Maja Maslovar

Zamolili smo našu Maju da nam se predstavi…mislimo da njeni životni izbori i interesovanja mogu drugima poslužiti za primjer.

“Ja sam Maja Maslovar, imam 17 godina, učenica sam trećeg razreda Srednje pomorske škole, obrazovni program Nautički tehničar. Ljubav prema moru, brodovima i putovanjima, bila je presudna pri izboru srednje škole. U slobodno vrijeme se bavim ribolovom, plesom i jedrenjem. Naizgled, nespojiva interesovanja, ali to je ono što me zaista čini srećnom.

Moje interesovanje za ples je počelo dok sam gledala plesne grupe na televiziji i sanjala sam da ću i ja jednog dana biti ta koju će ljudi gledati kako izvodi razne plesne tačke. Moj san se ostvario. Već deset godina se uspješno bavim plesom.

Ono što bih posebno izdvojila iz tih 10 godina bavljenja plesom je učešće sa plesnom grupom „Bellissima“ iz Tivta u popularnoj televizijskoj emisiji „Ja imam talenat“. Tada smo stigli  do polufinala. Nažalost, nismo ušli u finale, ali za nas je ovo bio veliki uspjeh pa se i dan danas sa osmjehom na licu sjećamo tog takmičenja.

Brojna putovanja po cijeloj Evropi, druženja, sticanja novih prijateljstava donijelo je i mnoštvo medalja (preko 50), diploma i pehara.

Nasa visetruko talentovana Maja Maslovar (1)

Picture 1 of 4

Ljubav prema plesu me je dovela i do kluba „Modest“ u kojem sam se oprobala i kao mažoretka, a iste godine sam na međunarodnom takmičenju u Hrvatskoj osvojila 3. mjesto kao solista.+

Između treninga, druženja i putovanja napravila sam mjesto i za drugi hobi-ribolov, kojim se bavim već 6 godina. Kao član SRK „Pagar“ išla sam na brojna opštinska i državna takmičenja u ribolovu i time uspjela da se kvalifikujem za reprezentaciju Crne Gore. Posljednje veliko zadovoljstvo bilo je, kada sam prošlog mjeseca učestvovala na svjetskom prvenstvu u ribolovu u malom gradu Gallipoli u Italiji. Još uvijek sam pod utiskom i već se radujem sljedećem takmičenju.

Odnedavno sam  član jedriličarskog kluba „Delfin“, te se nadam, da ću uskoro moći da se pohvalim uspjehom sa neke regate.

Na kraju bih svima preporučila da se opredijele za bavljenje nekim sportom, jer svaka medalja na zidu nosi svoju priču i dozu sreće, igre i druženja.“

 

Profesorica Maja Mršulja razgovarala je sa našom talentovanom Majom.