Naš Alen – uspješni vaterpolista

Razgovarali smo sa još jednim našim učenikom, sa uspješnim vaterpolistom Alenom Isljamovićem. Alen je 3. razred, odsjek brodomašinski tehničar. U nastavku pročitajte kako nam se predstavio.
„Vaterpolom sam se počeo baviti prije 11 godina, dakle sa 6 godina. 
Vaterpolo je u mom gradu veoma popularan i kao mlađi sam uvijek dolazio da gledam tadašnje velikane kako igraju na našem bazenu u Kotoru i nijesam mogao da sakrijem oduševljenje. 
To me je podstaklo da se i ja oprobam u ovom sportu. 
U početku sam bio igrač i bio sam veoma zadovoljan  svojim napredovanjem, a poslije par godina sam prešao u golmane. Priznajem, mislio sam da to i nije za mene, da sam bolji kao igrač, ali vrijeme je pokazalo svoje. Ostvarivao sam velike uspjehe i rekao sam sebi da ću vaterpolom da se bavim i u narednom periodu. 
Bilo je tu i perioda kad sam bio na ivici da se ispišem, jer u tim godinama nisam znao šta je pravo za mene, ali iz razgovora sa trenerima sam shvatio šta mogu da izgubim i ukazali su mi na neke stvari koje su bile veoma bitne i na tome sam im veoma zahvalan. Poslije tih razgovora sam  trenirao više i imao sam želju da postanem što bolji i da uđem u svijet profesionalnog vaterpola. 
Sa 15 godina sam prvi put odigrao utakmicu sa većim i starijim igračima, koji imaju mnogo iskustva i koji su me upućivali u pravom smjeru. 

Alen Isljamovic - vaterpolista (1)

Picture 1 of 5

Od tada sam počeo da osvajam brojne nagrade, među njima su nagrada  za najboljeg golmana. Nekim od mlađih igrača sam bio uzor, što je meni mnogo značilo, jer je velika stvar da sa 15-16 godina već imate ljude koji čekaju da vas gledaju na utakmici i koji ne mogu da zamisle utakmicu bez vas. Naravno, tu su i moji prijatelji i saigrači, bez kojih ovo ne bih ostvario. Sada konstanto treniram u prvom timu Primorca i zadovoljan sam svojim  uspjehom. Prošle godine sam ušao u reprezentaciju za igrače ispod 19 godina, iako sam imao samo 16 i sa tom reprezentacijom sam osvojio 2. mjesto na Evropskom prvenstvu u Minsku. Igrao sam i za reprezentacije za igrače godišta 2000. i 2002. Sa 2002. godištem smo osvojili 3. mjesto na  reginalnom takmičenju, gdje sam osvojio nagradu za najboljeg golmana. I na svakom predstojećem turniru sam se dokazivao i osvajao nagrade i priznanja, što mi je bio dodatni motiv da još više napredujem. Takođe, pozivan sam i na treninge sa glavnom reprezentacijom Crne Gore, što mi mnogo znači, jer su tu najbolji od najboljih iz Crne Gore. U naredne 3 godine sa reprezentacijom iščekujem još 5 takmičenja na svjetskom i evropskom nivou i nadam se velikim uspjesima.“

Razgovor sa Alenom vodila je prof. Maja Mršulja.