Maturanti naše Škole na Danima otvorenih vrata UCG

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, na današnjem otvaranju “Dana otvorenih vrata UCG”, poželio je dobrodošlicu maturantima koji su došli iz svih krajeva Crne Gore.

Cilj posjete UCG, za nešto više od 3000 maturanata, bio je da se upoznaju sa najstarijom i najvećom institucijom visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Riječima dobrodošlice i podrške, rektor se obratio i svim studentima koji su danas posjetili Sajam sezonskih poslova u turizmu “Summer Job 2020“, koji se tradicionalno organizuje po XIII put.

Rektor je ocijenio da se: “U uslovima multiplikacije obrazovnih institucija i hiperprodukcije diploma danas, možda više nego ikad, uočava da se društveno-ekonomski prosperitet jedne zemlje ne zasniva na kvantitetu, već na kvalitetu” i dodao da: “baš tako danas treba da se predstavimo mladim, pametnim i perspektivnim ljudima, koji očekuju puno od nas – da se predstavimo kvalitetom, a ne kvantitetom”.

Dani otvorenih vrata -UCG, mart, 2020 (1)

Picture 1 of 8

Naši maturanti bili su u prilici da čuju da Sajam sezonskog zapošljavanja “Summer Job“ realizuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, uz podršku Karijernog centra UCG i Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, fakulteta na kojem će se “Summer Job” održati i sjutra.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma, gdin Damir Davidović, istakao je važnost međunarodnih brendova u crnogorskom turizmu koji su, kako navodi, “važni za mlade ljude koji žele da se bave turizmom i omogućavaju im karijeru na globalnom nivou”.

Prisutnima se obratio i menadžer Karijernog centra UCG, Ivica Todorović, i kazao da je maturantima data mogućnost da u razgovoru sa profesorima i saradnicima svih fakulteta Univerziteta Crne Gore zakorače u svijet visokog obrazovanju i postanu dio akademske porodice.

Manifestaciji, koja je održana u Sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici, prisustvovalo je 87 maturanata Pomorske škole koje su pratili pomoćnik direktora Slavko Ostojić i nastavnici Bogdan Radović, Milan Franović i Miloš Trivić.

Izvor: www.ucg.ac.me