Gostovanje Dejana Dedovića Dedduha, muzičara grupe “Who See”

Na prijedlog predmetne nastavnice Živke Radnjić, a uz odobrenje direktora naše Škole, Veljka Botice, učenici 2. i 3. razreda (obrazovni program Brodomašinski tehničar) razgovarali su juče (1. oktobra) sa poznatim hip-hop muzičarem Dedduhom i tom prilikom saznali pojedinosti o njegovom putu od zaljubljenika u muziku do profesionalnog muzičara. 

Cilj razgovora bio je ukazati učenicima da se istrajnim radom, trudom, zalaganjem i vjerom u sebe može doći do ostvarenja svojih snova i želja. 

U jednosatnom druženju učenici su postavljali zanimljiva pitanja, a Dedduh je svojim duhovitim odgovorima i pričom prenosio pozitvna razmišljanja i doživljena iskustva. 

Izdvajamo  nekoliko ličnih utisaka naših učenika po završetku druženja:

„Nakon današnjeg druženja sa popularnim MC-em, Dejanom Dedovicem, iz grupe “Who See”, mogli smo mnogo naučiti, dobili smo i dosta korisnih savjeta za život.”

Gostovanje muzicara grupe Who see (1)

Picture 1 of 10

“On je čovjek koji je posvetio svoj život jednom cilju – muzici. Čak i kada  niko nije vjerovao u njega, nije odustajao jer je sebi zacrtao put, pokazalo se baš pravi put.”

“Mnogo mi je bio interesantan njegov put od običnog repera do MC-ja. Iako njegov trud nije prepoznat na početku, on je istrajao i od 2003. do 2012. Vrijedno grabio naprijed i vjerovao u sebe, nije odustao, nije ni posustao… To me je motivisalo da se i sam borim za svoj cilj i da ne odustajem.”

Jedan od mnogih savjeta  koje su učenici čuli, možda najupečatljiviji, svakako jedan od onih koji je izazvap smijeh bio je sljedeći:”Nemojte ići baš glavom kroz zid, jes’ da je kraće, al’ je bolnije i skuplje, ali idite uvijek ka svom cilju!”

Na kraju razgovora, mnogi učenici su željeli da se slikaju sa Dedduhom , a neki su željeli  razmijeniti i mejlove za buduću muzičku hip – hop saradnju.

Dedduhu zahvaljujemo što je izdvojio vrijeme i odazvao se našem pozivu.