Goran Boričić – trofejni ribolovac

“Zovem se Goran Boričić, imam 18 godina i učenik sam Srednje Pomorske škole Kotor.

Ribanjem (ribolovom) sam počeo da se bavim sa 7 godina. Iz dana u dan ljubav prema moru, brodovima i ribama bila je sve veća i veća. Prvo sam počeo da lovim rukom sa mula, a zatim sam prešao na ribolov štapom sa obale. Trebalo mi je vremena da savladam neke osnovne stvari i tehnike…Ribanje iz barke, u kojem sam uživao zajedno sa ocem, probudilo je takmičarski duh u meni. Prvo takmičenje sam imao 2015. godine i bilo je štapom sa obale, tada sam bio član Kluba sportskih ribolovaca „Ribar“ iz Baošićaa. Za taj klub sam ribao 2 godine i osvojio sam jednu srebrnu medalju. Odlučio sam da se prebacim u drugi klub i tamo nastavim sa takmičenjima…Prvo takmičenje za Klub sportskih ribolovaca „Igalo“  imao sam 2017. godine, opet štapom sa uređene obale na kojem sam uzeo svoju prvu zlatnu medalju.Osjećaj je bio predivan, srce mi je bilo puno. Odmah sljedeće sedmice uslijedilo je još jedno takmičenje, uz malo sreće priznajem, opet sam uzeo zlatnu medalju. Imao sam količinski istu težinu ulova kao i moj kolega, ali na moju sreću ja sam imao veći broj ulovljenih riba.

Goran Boricic - trofejni ribolovac (1)

Picture 1 of 5

Zatim dolazi ekipno takmičenje na kojem uzimamo zlatnu medalju. Pošto su članovi mog kluba primjetili moj trud i uspjeh odlučili su mi dati šansu na 10. Klupskom svjetskom prvenstvu štapom iz usidrenog broda. Na takmičenju je učestvovalo 17 ekipa sa 68 takmičara, trajalo je 3 dana i lovilo se od 8:30 do 14h uz rotiranje takmičara kako bi šanse bile izjednačene. Moram napomenuti da sam prvog dana bio sa svjetskim šampionom Antonijem Đakominijem i da sam ostvario najbolji rezultat tog dana u brodu, s obzirom da je bilo 8 takmičara. Nakon tri dana borbe sa prekaljenim morskih vukovima uspjeli smo da ostvarimo 3.mjesto koji je ujedno i najveći uspjeh nekog kluba sa naših prostora.Samim tim na kraju 2017. godine proglašen sam za najboljeg juniora Crne Gore.
Tokom sljedeće godine, 2018, opet uz dosta truda i napora uspio sam da na svakom takmičenju osvojim zlatnu medalju i ponovo budem najbolji junior.
Ovu godinu sam takođe počeo dobro, od 5 takmičenja na dva sam uzeo zlatnu medalju, a na jednom bronzanu. Čeka me me još dosta posla i treninga jer sam kapiten juniorske reprezentacije koja će u septembru ove godine nastupiti na 19. Svjetskom prvenstvu štapom iz usidrenog broda u Italiji.”