Gojko Milojko – teniser

Predstavljamo zaljubljenika u tenis – našeg učenika…

“Zovem se Gojko Milojko, imam 17 godina i učenik sam 3. razreda Srednje Pomorske škole Kotor, obrazovni program Nautički tehničar.  Tenisom se bavim već deset godina. Iako imam ličnog trenera i treniram kod kuće, ponekad mi je teško da uskladim sportske i školske obaveze.

S obzirom na to da se tokom mog djetinjstva u kući pratio tenis, uz oca sam i ja postao pasionirani ljubitelj ovog sporta. Bio sam prikovan za fotelju tokom prenošenja teniskih turnira, opčinjen elegancijom ovog sporta i spretnošću njegovih igrača.

Divio sam se Novaku Đokoviću, kao nekom ko se iz skromnog života na ovim prostorima popeo do samog vrha ljestvice sportskog uspjeha. On je za mene postao sinonim za fizičku snagu i psihičku izdržljivost, ali i nesputanu upornost i liderstvo. Pored svega toga, uočio sam njegovu skromnost i spontanost, kao pokazatelje da sport može izgraditi mlade ljude u kompletne i kvalitetne ličnosti. Nakon 10 godina rekreativnog igranja tenisa, svaki moj dan ispunjen je sučeljavanjem reketa i loptice. Svakodnevni treninzi rezultirali su brojnim medaljama na  turnirima širom Crne Gore.

Gojko Milojko (1)

Picture 1 of 3

U budućnosti ću nastaviti da dajem sve od sebe, uz želju i nadu da će moja sportska karijera nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom. Ono što se nikada neće promijeniti jeste zahvalnost za to što imam priliku da se bavim ovim, po mom mišljenju, najljepšim sportom na svijetu. Igranje tenisa nikada neću smatrati obavezom, već privilegijom.”

Ostaje nam da Gojku poželimo uspjeh i da i dalje budi ovakav zaljubljenik u tenis!

Profesorica Maja Mršulja razgovarala je sa Gojkom, zahvaljujemo joj što nam je skrenula pažnju na uspjehe mladog Gojka.