Čestitamo našem učeniku Filipu Franoviću, jedriličaru

Skrećemo pažnju na našeg Filipa i zavidan rezultat koji je postigao kao dio ekipe broda „Shining“.

Naime, ekipa broda „Shining“ učestvovala je na Barcolani – najvećoj i najstarijoj jedriličarskoj regati na Jadranu. Od davne 1969. godine drugi vikend u oktobru mjesecu rezervisan je za ovu jedriličarsku feštu, njenu popularnost svjedoči i veliki broj ljudi koji je prati sa obale, mediji govore da broj gledalaca zna preći cifru od 250 000 ljubitelja ovog sporta.

U konkurenciji od preko dvije hiljade jedrilica i 15 hiljada jedriličara – ekipa „Shining-a“ ostvarila je sjajan rezultat na regati koja važi za svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi krstaša.

„MM Shining“ na čelu sa skiperom Milošem Radonjićem iz Jedriličarskog kluba „Lahor“ Kotor, završio je ovogodišnju Barcolanu kao PRVI u klasi i DRUGI u ukupnom plasmanu!

Možemo samo da zamislimo zadovoljstvo, adrenalin i vjetar u leđa koji je ovom pobjedom, u ovakvoj konkurenciji, osjetio naš Filip Franović, inače učenik 3a odjeljenja, obrazovnog programa Brodomašinski tehničar.

„Shining“ je osvojio i pehar za najbrži brod u toku regate, koja se jedrila u oštroj konkurenciji od Slovenije do Trsta.

Napominjemo da je prošlogodišnja Barcolana ušla i u Ginisovu knjigu rekorda kao najbrojnija regata – tada je broj učesnika bio blizu 2700 jedrilica.

Veliko BRAVO za Filipa i njegovu ekipu!

Profesoru Zoranu Pejoviću zahvaljujemo što je ovu lijepu informaciju podijelio sa nama.

Izvor fotografija: Radio Kotor

Barcolana 1

Picture 1 of 5