Izlet odjeljenja 3.a i IIIb

2.X 2017.

Sunčano jutro obećavalo je lijep dan pred nama. Krenuli smo u 7.45 ka Njegušima. Autobus nije bio tijesan za 47 učenika, a muzika je treštala iz nekoliko zvučnika. Iako alkohol nije bio dozvoljen, uspjeli smo da budemo veseli. Na putu ka Njegušima, zastali smo na vidikovcu, da sa visine pogledamo Boku i još jednom se uvjerimo u njenu nemjerljivu ljepotu. U rukama iskusnoga Rada, 25 krivina ispravilo se glatko, vještim okretanjem ogromnog volana.

Topla njeguška dobrodošlica sačekala nas je u konobi „Njeguška sijela“, u vlasništvu porodice Popović. Iz te junačke kuće potekao je i naš drug iz odjeljenja, Ivan. Spremili su nam domaće sendviče sa pršutom i sirom, čiji ukus je uzaludno opisivati, jer ga je nemoguće dočarati, kao ni onaj specifični njeguški vazduh koji nas je opio ali i osvježio. Bilo je prilike i za kratko opuštanje uz fudbalsku loptu. Njeguši se razvijaju u pravo turističko mjesto. Napustili smo ga uz pogled na Njegoševu rodnu kuću, koju ćemo posjetiti sigurno, prvom prilikom.

izlet ucenika 3.a i III b odjeljenja (1)

Picture 1 of 9

Na Ivanovim Koritima podijelili smo se na nekoliko grupa, a svaka je grupa uživala u divnoj prirodi. Neki su se vozili quad-ovima, kroz staze oivičene predivnom šumskom vegetacijom, neki su jeli priganice s medom (a apetit se povećava sa nadmorskom visinom), a jedna grupa „ratnika“ ratovala je na terenu za „paintball“. I sada na času prepričavaju se dogodovštine sa terena. Ova igra, a neki kažu i sport, osmišljena je da se jača timski duh, a nama istog nije nedostajalo ni prije. Međutim, izlet nam je donio novi kvalitet druženja i bolje upoznavanje sa odjeljenjem 3a.

Profesori Vesna Barbić i Ivan Perčin su se takođe dobro zabavili i zaključili da je izlet u potpunosti opravdao očekivanja i učenici pokazali da su ga u potpunosti zaslužili. Ovo su profesori zaključili, u povratku kući, dok su na Cetinju čekali kafu, pa je nakon dvadeset minuta nisu ni popili. Međutim, prijestonica nas je sve oduševila, svojim nadaleko čuvenim šarmom, prepunim trgom i atmosferom ugodnog jesenjeg popodneva. Ispratili su nas zvukovi vrijednih akademaca, koji su uvježbavali svoje muzičke nastupe. Tako se vratismo u Boku, koja nam je opet izmamila osmjeh namignuvši na nas bljeskovima sunca sa talasa.

                                                                                             odjeljenje IIIb