Glumili smo, svirali i pjevali na časovima engleskog jezika

U petak, 15.februara 2019.god, na časovima engleskog jezika kod prof. Ž. Radnjić, učenici Ia nautičkog smjera i 1.a brodomašinskog smjera imali su priliku iskazati  lične doživljaje  različitih vrsta umjetnosti  i podijeliti ih sa drugovima iz odjeljenja.

Cilj ovih časova bio je  podsticanje i vrednovanje  umjetničkih sposobnosti nadarenih  učenika kroz glumu, sviranje i pjevanje.

Naime, kroz obrađeno nastavno gradivo u prethodnom periodu, a koje je vezano za različite vrste umjetnosti  i umjetnike, učenici su bili podstaknuti i motivisani da daju lični doprinos  širenju  umjetnosti.

U odjeljenju Ia, učenici Filip Petrović, Feđa Đurović i Đorđe Đuričić  izveli  su poznati monolog iz drame ,,Hamlet’’(čin III, scena I)  Vilijama Šekspira, glumili su, naravno, na engleskom jeziku.

Učenik David Radević predstavio je  lični doživljaj  skulpture Mikelanđelovog ,,Davida’’u Power Point prezentaciji, predstavio je i biblijsku priču o Davidu i Golijatu.    

U  odjeljenju  1.a  učenik  Marko Milenković izveo je   kompozicije  Frederika  Šopena i Bele Bartoka, dok je  Luka Brkanović na mandolini  izveo popularne mediteranske i ruske kompozicije.

Učenici  oba odjeljenja uživali su u umjetničkom izražaju drugova i pritom uvidjeli da umjetnost ne poznaje vremenske i prostorne granice. Vjerujemo da su prepoznali univerzalni cilj umjetnosti – oplemenjivanje i bogaćenje ličnosti.

Čini se da su i učenici i profesorica uživali…

Profesorici Živki Radnjić zahvaljujemo na izvještaju i fotografijama.

sdr

Picture 1 of 6