Festival „Uhvati film“- 5. i 6. mart 2019. godine

Međunarodni Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“ obuhvata projekcije filmova na temu invalidnosti kao i prateće programe, a mi smo prepoznali značaj tematike festivala i pratimo ga u želji da doprinesemo podizanju svijesti kod učenika. Projekcije su pratili učenici iz sva tri odsjeka Škole kao i naši učenici koji su polaznici radionica opštinske Kancelarije za prevenciju rizičnih ponašanja.  

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, vjerujemo da ostvarenja sa ovakvom tematikom mogu uticati na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost kao i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Festival Uhvati film, mart, 2019 (1)

Picture 1 of 2

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale.

Nadamo se da će se učenici zamisliti nad svakom od snažnih poruka koje ovi filmovi nose te da će im isti pomoći da postanu bolji ljudi.

Učenike su pratili profesori: Vasko Đurović, Vasilija Vujković, Risto Miranović i Dragana Franić.