EPALE Crna Gora u posjeti našoj Školi

Centar za stručno obrazovanje kao nacionalni servis podrške EPALE (https://ec.europa.eu/epale/en) projekta za Crnu Goru organizovao je studijsku posjetu EPALE tima Bosne i Hercegovine, studijska posjeta podrazumijevala je niz aktivnosti i planirana je za period od 1. do 3. aprila ove godine.

Predstavnici EPALE tima Bosne i Hercegovine upoznati su sa funkcionisanjem VET sistema u Crnoj Gori, prezentovan im je rad odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, odjeljenja za kvalitet i kontinuirani profesionalni razvoj kao i odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje. Tom prilikom, potpisan je i bilateralni sporazum o saradnji dva centra.

U okviru aktivnosti EPALE Crna Gora, održana je i obuka za zaposlene u Srednjoj pomorskoj školi koju su sproveli EPALE ambasadori Snežana Kršikapa, Andrijana Pavićević i Miloš Trivić predstavivši cilj, zadatke i beneficije korišćenja EPALE platforme.

Predstavnici EPALE tima Bosne i Hercegovine kao i zaposleni Centra za stručno obrazovanje upoznati su sa realizacijom obrazovanja odraslih za zanimanja kadet nautičke struke i kadet brodomašinske koji se sprovode u našoj Školi. Direktor Veljko Botica i nastavnik Miloš Trivić prezentovali su ulazne uslove, prednosti i potrebe za ovim vidom prekvalifikacije. Nakon toga prikazani su i statistički podaci o ciljnim grupama koji su dobijeni istraživanjem koje se sprovodi u kontinuitetu.

EPALE Crna Gora u posjeti skoli (1)

Picture 1 of 9